ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

REDESCHIDEREA ŞCOLILOR DIN MIERCUREA-CIUC, DUPĂ SCENARIUL 2 (GALBEN)


Conform clasificării stabilită în ordinul comun a Ministerului Educaţiei şi a Sănătăţii, semestrul II. va începe cu scenariul 2 (galben) în Miercurea-Ciuc. Cu o singură excepţie toate instituţiile de învăţământ au posibilitatea de a începe educaţia prin prezenţă fizică: Liceul Tehnologic „Venczel József” va rămâne cu educaţia online.

A creat o situaţie greu de înţeles, deoarece Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu au armonizat pragurile în privinţa categorizării epidemiologice cu cele referitoare la redeshiderea instituţilor de învăţământ. Din punct de vedere epidemiologic intră în codul de culoare verde localităţile cu incidenţă cumulată a cazurilor mai mică de 1,5 la 1000. Totodată, scenariul 1 (numit şi scenariul verde) are un prag de 1 la mia.

Miercurea-Ciuc este un bun exemplu al neînţelegerii: cu incidenţa între 1,20–1,40 la mia aparţine codului de culoare verde din punct de vedere epidemiologic, dar este clasificat în categoria scenariului 2 în vederea deschiderii ănstituţilor de învăţământ.

Conform scenariului 2, luni se redschid toate grădiniţele, şi educaţia va demara prin prezenţa fizică a elevilor claselor 0–4 şi a claselor terminale (8., 12., 13.). Eleviile claselor 5–7 şi 9–11 vor continua educaţia prin sistem online.

În Miercurea-Ciuc există o singură unitate de învăţământ care nu are şansa să începe semestrul II conform scenariului 2: Liceul Tehnologic „Venczel József” este de fapt şantier, iar în locul soluţiilor alternative, în urma consultărilor cu părinţii au decis că toate clasele vor rămâne cu educaţia online.

Clădirea principală a Liceului Tehnologic „Kós Károly” este la fel şantier, dar elevilor din clasele terminale vor asigura orele în cantina liceului. Grădiniţa „Cimbora” va închiria spaţii pentru trei grupuri, iar Grădiniţa „Csipike” va închiria spaţii pentru două grupuri de la instituţii învecinate.

În legătură cu Programul educaţional Kori/úszás (patinaj şi înot), săptămâna viitoare coordonatorii programelor vor discuta cu directorii instituţiilor despre începerea programelor. Primăria susţine continuarea acestor programe educaţionale.

5 februarie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO