ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

MUNICIPIUL PREGĂTEŞTE REABILITAREA A 21 DE BLOCURI DE LOCUIT


În urmă cu doi ani s-a început reabilitarea termică a 21 de blocuri de locuit din Miercurea-Ciuc, iar Primăria pregăteşte semnarea contractului de finanţare privind reabilitarea a încă 21 de blocuri. Investiţiile au o valoare de peste 40 de milioane de lei. Cu ocazia şedinţei de astăzi, 29 ianuarie 2021 Consiliul Local a aprobat hotărâri pentru asigurarea continuării a proiectului.

În ultimele doi ani Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a demarat reabilitarea termică a 21 de blocuri de locuit: 11 din cofinanţarea Uniunii Europene, 10 din fonduri guvernamentale. Căteva dintre lucrări au fost recepţionate.

Acum Primăria pregăteşte un nou capitol major: semnarea contractului de finanţare privind reabilitarea energetică la încă 21 de blocuri, cu sprijin UE. Consiliul Local a aprobat o serie de proiecte de hotărări, necesare pentru a continua demersul. După actualizarea valorilor estimate, valoarea totală a investiţiilor este 40,13 de milioane de lei.

Cel mai probabil contractul de finanţare va fi semnat în prima parte a anului 2021, iar în a doua parte a anului curent se va începe achiziţia publică a lucrărilor. Începerea execuţiei se aşteptă în primăvara anului viitor, iar termenele de execuţie sunt 5 luni la fiecare bloc.

În cadrul şedinţei primarul Korodi Attila a declarat: în următoarele luni se va actualiza strategia de dezvoltare a municipiului, având în vedere şi dezvoltarea zonei metropolitane.

Cele 21 blocuri de locuit sunt: al. Avântului nr. 5, al. Ciocârliei nr. 5, al. Ciocârliei nr. 7, al. Narciselor nr. 6, b-dul Frăţiei nr. 11, b-dul Frăţiei nr. 15, str. Bradului nr. 11, str. Cântarului nr. 12–14, str. Inimii nr. 12–14, str. Kossuth Lajos nr. 42, str. Müller László nr. 4, str. Octavian Goga nr. 10, str. Octavian Goga nr. 2, str. Octavian Goga nr. 4, str. Octavian Goga nr. 6, str. Patinoarului nr. 12, str. Patinoarului nr. 14, str. Revoluţiei din Decembrie nr. 5, str. Revoluţiei din Decembrie nr. 26, str. Revoluţiei din Decembrie nr. 32, str. Tudor Vladimirescu nr. 17.

 

29 ianuarie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO