ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎNCEP VACCINĂRILE ÎN MIERCUREA-CIUC


Dintre cele trei centre de vaccinare din Miercurea-Ciuc, două se vor deschide săptămâna viitoare, iar cel de-al treilea în data de 25 ianuarie. Odată cu deschiderea centrelor, începe vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19.

Potrivit acordului prealabil, Primăria asigură spaţiu pentru două centre de vaccinare, iar Consiliul Judeţean Harghita asigură spaţiu pentru un centru, iar pe parcursul săptămânii viitoare începe vaccinarea publicului. Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a înfiinţat un centru în clădirea fostului sediu Goscom S.A. din strada Salcâm nr. 1, precum şi în clădirea fostului restaurant din Jigodin-Băi. În ambele locaţii a fost necesară reabilitarea reţelelor de electricitate şi de încălzire, dotarea cu mobilier şi amenajare paravane pentru împărţirea spaţiului.

Centrul de vaccinare din strada Salcâm va funcţiona mai ales pentru vaccinarea locuitorilor din zona Ciucul de Sus şi se va deschide în data de 20 ianuarie, miercuri. Celălalt centru, din Jigodin-Băi, se va deschide cel mai probabil în data de 25 ianuarie şi va fi accesibil mai ales pentru locuitorii zonei din Ciucul de Jos. La ambele locaţii vor fi amenajate câte două încăperi, iar paralel cu amenajarea interioară a spaţiilor, se efectuează şi avizarea centrelor.

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc – precum şi cei din împrejurime – vor fi vaccinaţi începând cu data de 18 ianuarie, luni, în fosta clădire a ambulanţei judeţene, situată pe strada Kossuth Lajos, aflată în proprietatea Consiliului Judeţean Harghita.

Publicul ţintă a etapei a doua a campaniei de vaccinare sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice şi angajaţii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale. Cei interesaţi se pot înscrie online pe pagina https://vaccinare-covid.gov.ro/ sau prin numărul de telefon 021–4144466. Persoanele cu boli cronice au posibilitatea de se a programa şi prin intermediul medicului de familie.

14 ianuarie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO