ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ÎMPREUNĂ PENTRU CIRCULAŢIA SIGURĂ DE IARNĂ!


În fine, a venit şi zăpada. Primăria şi firma de salubrizare îşi face datoria, dar şi cetăţenii trebuie să facă tot posibilul pentru asigurarea condiţiilor de circulaţie potrivite. Numai împreună putem să evităm problemele de trafic şi rănirile personale, care pot fi cauzate de acumulările de zăpadă, gheaţă.

Consiliul Local Municipal Miercurea Ciuc are ca act de bază în acest sens Hotărârea nr. 80/2004 privind „Normele de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Miercurea Ciuc”, cu modificările şi completările ulterioare. Prin urmare, în baza prevederilor art. 35 subliniăm faptul că:

(1)     Persoanele fizice şi juridice care au în folosinţă imobil cu orice titlu şi asociaţiile de proprietari sau de locatari de la blocurile de locuit sunt obligate să asigure ori de câte ori e necesară curăţarea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă pe porţiunile aferente imobilelor.

(2)     Zăpada şi gheaţa se depozitează pe partea carosabilă a arterelor de circulaţie la 30 cm de la bordura trotuarului, lăsând libere gurile de scurgere ale canalelor, fără a stânjeni circulaţia autovehiculelor.

(3)     Scoaterea acestora în stradă ori pe trotuar din curţi este interzisă.

Deasemenea,  potrivit articolul 59 din Hotărârea nr. 80/2004: „Acoperişurile, balcoanele, jgheaburile şi burlanele vor fi curăţate de zăpadă şi de ţurţuri de gheaţă prin grija proprietarilor, administratorilor sau chiriaşilor, necurăţarea lor constituind contravenţie.”

Amenzile acordate persoanelor fizice, care nu respectă prevederile impuse, sunt cuprinse între 78–180 de lei, iar în cazul persoanelor juridice între 120–540 de lei. Cu toate acestea, scopul nu este de a amenda,  ci să fie circulaţia pietonilor mai sigură, în oraşul nostru.

 

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc cere locuitorilor municipiului să fie parteneri în curăţarea trotuarelor, şi solicită şoferilor să parcheze într-un mod prudent, ca să nu împiedice plugurile de zăpadă în munca lor. Să fim gazde bune ai acestui oraş, să creăm condiţiile necesare pentru circulaţia în siguranţă şi în timpul iernii!

 

De asemenea, vă reamintim, că utilajele societăţii Eco-Csík SRL sunt înzestrate cu sistem de localizare prin satelit. Cetăţenii pot urmări traseul utilajelor pe pagina web www.ez-gps.ro, folosind indicativul de utilizator „deszapezire@szereda.ro” şi parola „deszapezire2020”.

 

Totodată, pe pagina de web a Primăriei sunt comunicate în fiecare zi datele zilnice referitoare la cantitatea materialelor antiderapante folosite, precum şi numărul de km parcurşi de utilajele de deszăpezire în ultimele 24 de ore.

 

Să avem grijă unul de celălalt!

 

12 ianuarie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO