ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

PRIMĂRIA PUNE ACCENT PE SIGURANŢĂ


Asigurarea apei potabile în timpul iernii, sprijinirea serviciului de ambulanţă şi reluarea programului cu publicul au fost temele conferinţei de presă de ieri, 23 noiembrie 2020 susţinut de primarul Korodi Attila.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a adoptat hotărâri pe două subiecte. Pe de o parte va ajuta societatea SC Harvíz SA şi va încuraja Sistemul de Gospodărire a Apelor Harghita privind rezolvarea problemei de alimentare cu apă potabilă a locuitorilor. A intervenit o defecţiune la conductele de apă în apropierea barajului din Frumoasa, iar remedierea prevede o investiţie. Societatea Harvíz va reactiva sistemul de pompare a forajelor situat în paralel cu calea ferată, iar debitul astfel obţinut este dublu faţă de necesarul de apă al municipiului şi a satelor învecinate. Totodată, se va dota cu sistem bypass rezervorul pe dealul Nagy Laji, astfel vor avea posibilitatea de a pompa apa în direcţia inversă, spre Frumoasa. Astfel, şi în cazul unei depanări, furnizarea apei potabile va fi asigurată.

Pe de altă parte, în urma solicitării Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Primăria – conform hotărârii comitetului pentru situaţii de urgenţă va achiziţiona un container, care va deservi ca spaţiu separat pentru echiparea personalului ambulanţier, asigurând condiţii de lucru sigure.

Primarul a mai declarat: programul cu publicul la Primărie a fost reluat în siguranţă. Observaţiile clienţilor sunt aşteptate cu scopul de a îmbunătăţi calitatea deservirii. Primăria municipiului recomandă şi în continuare folosirea platformelor online, în cazul în care se necesită consultare personală informaţiile de programare şi de orar sunt disponibile pe pagina de web a Primăriei (www.miercureaciuc.ro).

 

24 noiembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO