ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

PRIMĂRIA VA SPRIJINI ŞCOLILE CU FINANŢĂRI PRIN PROIECTE


În locul insituţiilor de învăţământ Primăria va depune cererile de finanţare la fondurile europene privind echiparea şcolilor cu dipozitive digitale pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei online. Conform cerinţelor, 7505 elevi şi 718 pedagogi din 13 unităţi de învăţământ au nevoie de dispozitive.

Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc s-a întrunit astăzi, 12 noiembrie 2020 la o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia – pe lângă proiecte de hotărâri tehnice – au decis şi modificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli. Motivul modificării a fost alocarea sumelor pentru elaborarea unor proiecte prin Programul Operaţional Competitivitate (POC) al Uniunii Europene, care oferă dispozitive digitale pentru şcoli.

Korodi Attila a declarat presei: din nefericire Miercurea Ciuc se află în dezavantaj faţă de alte oraşe pentru că, consiliul local nu a abordat această problemă. Hotărârea de astăzi asigură conducerea şcolilor că, Consiliul Local va implica experţi în elaborarea proiectelor.

Din Miercurea Ciuc 13 de instituţii de învăţământ au nevoie de 5626 tablete, 1073 laptopuri, precum şi camere web, monitoare, table interactive, routere şi altele.

 

12 noiembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO