ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SĂ NE PREGĂTIM ÎMPREUNĂ PENTRU IARNĂ


În Harghita-Băi a nins deja, şi înainte de sosirea iernii în municipiu, trebuie să ne pregătim împreună pentru deszăpezire: fiecare în parte, atât firma de deszăpezire, cât şi primăria, precum şi locuitorii municipiului, avem obligaţii. Să fim parteneri!

În Harghita-Băi a nins deja, şi înainte de sosirea iernii în municipiu, trebuie să ne pregătim împreună pentru deszăpezire: fiecare în parte, atât firma de deszăpezire, cât şi primăria, precum şi locuitorii municipiului, avem obligaţii. Să fim parteneri!

În Miercurea Ciuc „oficial” iarna începe în data de 15 noiembrie: conform contractului de delegare, societatea însărcinată cu serviciul de deszăpezire, S.C. Eco-Csík S.R.L. trebuie să începe mobilizarea din această dată în mod permanent pentru curăţarea străzilor de zăpadă.

După fiecare ninsoare utilajele speciale ale societăţii pornesc la drum, şi curăţă străzile după o prioritate stabilită, făcând aproximativ 120 de kilometri în aproape 3 ore. Ca o noutate, străzile din Ciba, Subpădure şi Szécseny au avansat pe lista de prioritate, astfel deszăpezirea va fi mai des şi în zonele periferice. Plugul de zăpadă împinge zăpada numai spre marginea părţii carosabile, şi transportarea zăpezii se efectuează doar dacă grămada de zăpadă adunată împiedică circulaţia.

Deszăpezirea nu poate fi eficientă fără cooperare: S.C. Eco-Csík S.R.L. conlucrează cu Municipiul Miercurea Ciuc, dar este musai şi contribuţia locuitorilor municipiului. În curăţarea trotuarelor din faţa porţilor, precum şi în adunarea zăpezii din locurile de parcări rezidenţiale contăm pe colaborarea şi susţinerea proprietarilor, respectiv utilizatorilor parcărilor.

Utilajele ale societăţii Eco-Csík SRL sunt înzestrate cu sistem de localizare prin satelit. Cetăţenii pot urmări traseul utilajelor pe pagina web ez-gps.ro, folosind indicativul de utilizator „deszapezire@szereda.ro” şi parola „deszapezire2020”.

Să avem răbdare şi înţelegere, pentru că circulaţia pe drumurile publice în condiţiile de iarnă, în mod cert, se va desfăşura îngreunat. Totuşi să facem tot posibilul ca să fie cât mai admisibilă!

Găsiţi un material de informare în această temă accesând linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=RgsgBSalIEE&t=5s

 

12 noiembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO