ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

S-A RECEPŢIONAT NOUL TRONSON NOU A DRUMULUI DE OCOLIRE


Seria recepţiilor tehnice a continuat astăzi, 19 octombrie 2020 cu recepţionarea lucrărilor la drumul de ocolire sud-nord, tronsonul paralel cu calea ferată, respectiv cu recepţionarea asfaltării străzii Kájoni János din Cioboteni. Primarul municipiului a declarat, că drumul de ocolire este cea mai importantă investiţie din Miercurea Ciuc a ultimelor 30 de ani.

În prezenţa primarului Ráduly Róbert Kálmán, viceprimarului Szőke Domokos, precum şi a proiectantului, executantului, a biroului de specialitate a Primăriei şi a reprezentanţilor presei a fost recepţionată tronsonul drumului de ocolire cu o lungime de 1,2 km, paralel cu calea ferată.

Tronsonul construit pe o zonă mlăştionoasă a fost dat în folosinţă de aproape de un an (ca drum din macadam), iar în vara acestui an a fost asfaltată. Executantul a terminat lucrările înainte de termen. Acest tronson a costat 16,25 de milioane de lei, şi conducerea municipiului – datorită cooperării – a strâns 14,87 de milioane lei, reprezentând finanţare guvernamentală. Cu ocazia recepţiei primarul Ráduly Róbert Kálmán a subliniat: celelalte tronsoane al drumului de ocolire au fost construite 100% din buget local, iar valoarea totală a variantei cu o lungime de 4,25 km depăşeşte 26 de milioane de lei. În opinia primarului aceasta este cea mai importantă investiţie a ultimelor 30 de ani din Miercurea Ciuc.

Pe de altă parte, au receţionat tot astăzi sectorul asfaltat a străzii Kájoni János din Cioboteni. Reabilitarea celor 600 de metri a costat 870 mii lei.

Ambele proiecte au fost realizate de: SC Proiect Consulting SRL, ca proiectant, şi SC ING Service SRL., ca axecutant.

 

19 octombrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO