ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SĂ NE PREGĂTIM PENTRU NOI RESTRICŢII


După estimarea primarului Ráduly Róbert Kálmán pest câteva zile procentajul de cazuri noi va depăşi numărul 3 din 1000 locuitori, astfel vor fi implementate o serie de restricţii în Miercurea Ciuc, dintre care este posibil şi închiderea şcolilor şi ale grădiniţelor şi reluarea educaţiei on-line.

După şedinţa de astăzi, 12 octombrie 2020 al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele comitetului a informat presa despre cifre dezamăgitoare: pe parcursul ultimelor trei săptămâni numărul infecţiilor cu noul coronavirus s-a dublat săptămânal. În momentul de faţă procentajul este 1,25 la 1000 la nivelul judeţului, iar 2,53 la nivelul municipiului.

Ráduly propune luarea a două măsuri de prevenire urgente: Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină să fie dotat cu aparat de colectare de plasmă umană, respectiv să fie lansată o campanie de conştientizare despre folosul vaccinului antigripal, şi stocarea vaccinelor cu scopul de a exclude măcar gripa.

 

12 octombrie 2020

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO