ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a comandat instalarea a 89 corpuri de iluminat. În urma investiţiei se va înnoi sistemul de iluminat public în mai multe străzi şi cartiere.

Paralel cu reabilitarea cartierelor, Primăria dezvoltă în fiecare an sistemul de iluminat public: sunt schimbate corpurile de iluminat vechi cu unele mai performante, scopul fiind eficientizarea consumului de energie electrică, şi extinde reţeaua de iluminat public prin montarea de stâlpuri noi. În acest an au fost procurate 89 de corpuri de iluminat şi 15 stâlpuri, care vor fi instalate în 13 străzi în cursul lunii octombrie.

În unele străzi lucrările de instalare au fost terminate. Cea mai mare dezvoltare va fi asigurarea unui iluminat mai eficient pe strada Revoluţiei din Decembrie, partea dintre sediul ANAF Harghita şi strada Lunca Mare, unde vor fi instalate 20 de corpuri de iluminat moderne. La fel vor avea loc modernizări şi în zona pieţei (strada Pieţii şi curtea pieţei agroalimentare), unde se vor monta 14 de corpuri. Pe strada Lunca Mare (zona „potcoavă”, în împrejurimea patinoarului artificial Molnár Lajos) şi pe strada Cântarului vor avea loc modernizări la sistemul de iluminat public, prin creşterea calităţii acestuia.

În continuare se vor amplasa corpuri de iluminat mai eficiente la două treceri de pieton pe strada Braşovului, crescând astfel nivelul de siguranţă a pietonilor: cele din intersecţia cu strada Jigodin Băi şi strada Berzei.

În afară de aceste intervenţii, Primăria pregăteşte recepţia a 140 de corpuri de iluminat care au fost montate în cartierul Spicului, cu ocazia reabilitării acestui cartier.

 

8 octombrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO