ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

APARATE DE OZONIFICARE NOI PENTRU ŞCOLI ŞI GRĂDINIŢE


Instituţiile de învăţământ din Miercurea-Ciuc vor prelua 55 de aparate de ozonificare procurate de către Primărie. Pe de altă parte, şirul evenimentelor culturale continuă cu Târgul de Carte – Csíkszeredai Könyvvásár.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea-Ciuc s-a întrunit astăzi, 21 septembrie 2020 într-o şedinţă de lucru, după care primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele comitetului în cadrul unei conferinţe de presă a evidenţiat două aspecte. Firma de specialitate va expedia în cursul acestei săptămâni cele 55 aparate de ozonificare, care vor fi predate instituţiilor de învăţământ. Pe de altă parte, s-a renunţat la procurarea celor şapte aparate de ventilaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Harghita: distribuitorul nu a expediat la termen dispozitivele medicale, şi nici nu a răspuns la rezilierea contractului. Ráduly a menţionat: între timp s-au făcut paşi importante privind dotarea spitalului, şi astfel renunţarea la aparate nu înseamnă un eşec pentru instituţie.

Primarul a referat şi despre viaţa culturală a municipiului: în cadrul festivalului dublu Filmszereda–Filmtettfeszt audienţa a fost scăzută, deşi oferta era de înaltă calitate, generaţiile în vârstă şi şcolarii au lipsit de la proiecţii. Măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus se presupune că vor afecta în mod dezavantajos şi Târgul de Carte – Csíkszeredai Könyvvásár, dar cu respectarea restricţiilor municipiul va organiza acest eveniment. Ediţia a 5-lea a târgului va fi organizată între 24–27 septembrie 2020.  

 

21 septembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO