ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

NOUL LIDL: ORĂŞENII SE TEM DE CREŞTEREA TRAFICULUI


În pofida animozităţii de pe reţelele de socializare, numai şapte cetăţeni au participat la dezbaterea publică organizată în 17 septembrie 2020 privind planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea supermarketului Lidl pe bulevardul Frăţiei.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că investiţia este una privată, iniţiat pe teren privat, astfel decizia se află în mâinile Consiliului Local, dacă aprobă sau nu PUZ-ul. Amenajarea include parţial şi parcarea existentă de pe bulevardul Frăţiei, dar locurile de parcare respective vor rămâne parcări publice şi după amenajare. În afară de acestea parcarea supermarketului poate fi utilizat de către cetăţeni pe o durată de 2 ore – a precizat reprezentantul supermarketului. Numărul total al locurilor de parcare va fi 94, aprovizionarea se va face dimineaţa între orele 5:00–6:00, şi vor pune accent pe returnarea ambalajelor produselor (PET, doze de aluminiu) şi pe drenarea apei pluviale. În urma cererii Primăriei acoperişul magazinului va fi înierbat.

Problema principală a cetăţenilor este traficul: sensul giratoriu învecinat, precum şi porţiunea bulevardului Frăţiei este una dintre cele mai aglomerate sectoare de drum în municipiu, şi supermarketul va genera o aglomeraţie şi mai mare – şi-au detaliat opiniile cei prezenţi. Au solicitat municipalităţii cumpărarea terenului şi crearea unor funcţii care deservesc mai profund comunitatea locală. Petiţia a fost semnată de 445 persoane şi a fost predat Primăriei.

PUZ-ul definitivat de proiectant va fi înaintat consiliului local. Aprobarea sau neaprobarea va fi decizia noului consiliu, format după alegerile locale.

 

18 septembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO