ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

MUNICIPALITATEA VA CONSTRUI GARAJ PENTRU MAŞINA DE POMPIERI


Consiliul Local nu va asigura teren şi bani în vederea construirii garajului pentru maşina de pompieri în Harghita Băi, ci va construi garajul – a ieşit la iveală cu ocazia şedinţei extraordinare din data de 18 septembrie 2020. Au hotărât şi despre finanţări ale dezvoltării infrastructurale ale municipiului şi ale instituţiilor de învăţământ.

Idea originală a fost darea în administrare a unui teren şi asigurarea bugetului pentru Asociaţia de Dezvoltară „Hargitafürdőért” cu scopul de a construi un garaj pentru maşina de pompieri primită în donaţie. Deoarece asociaţia nu este de interes public, idea iniţială nu se poate realiza, şi proiectul de hotărâre a fost scos de pe ordinea de zi. Viceprimarul Füleki Zoltán a explicat: municipalitatea va construi garajul pe teren propriu din fonduri proprii, după care garajul va fi dată în administrarea asociaţiei.

Modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a avut şi alte motive: acordarea unor finanţări în favoarea instituţiilor de învăţământ şi a Clubului Sportiv Municipal Miercurea-Ciuc. Veniturile piscinei de înot administrat de CSM au scăzut drastic din cauza pandemiei, de aceea au solicitat şi au primit de la Consiliul Local 250 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor materiale (dezinfectanţi, plexi etc.).

Liceul Tehnologic „Kós Károly” va primi 257 de mii de lei pentru cheltuieli de încălzire, Şcoala Gimnazială „Nagy Imre” va primi 228 de mii de lei pentru lucrările de reparare a coridoarelor, iar Grădiniţa „Napocska” va primi 22,6 de mii de lei pentru reparaţii, pentru materiale de curăţenie şi alte obiective de inventar.

Valoarea totală a investiţiei reabilitării internatului Colegiului Naţional „Octavian Goga” s-a ridicat până la 4,94 de milioane de lei, iar valoarea estimată a dezvoltării sistemului de apă şi de apă uzată din Miercurea-Ciuc (proiectul Harvíz SA) a crescut până la 95,5 de milioane de lei.

 

18 septembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO