ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SE TERMINĂ: SPICULUI. ÎNCEPE: GOGA. SE PREGĂTEŞTE: NAGY ISTVÁN


Se apropie finalizarea reabilitării Cartierului Spicului, în timp ce a început şi reabilitarea aleei Octavian Goga. Totodată, locatarii aleei Pictor Nagy István vor avea şansa de a cunoaşte planurile referitoare la reabilitarea cartierului lor.

În Cartierul Spicului lucrările de reabilitare au ajuns la ultimele 100 de metri. Mai trebuie executat aşternerea stratului de uzură pe strada Culmei, amenajarea terenului în împrejurimea blocurilor aflate sub reabilitare, şi instalarea mobilierului urban. Utilaje de construcţie vor părăsi terenul în câteva zile.

Noua locaţie a reabilitărilor de cartiere va fi aleea Octavian Goga. Modernizarea sistemului de apă uzată deja a început, se lucrează pe partea bulevardului Timişoarei în zona de conectare cu colectorul principal. Urmează construirea reţelei de apă pluvială. Lucrările la cele două reţele sunt fazate pe acest an, anul viitor se va continua lucrarea cu reînnoirea structurei rutiere, amenajarea locurilor de parcare, alei, spaţii verzi şi terenuri de joacă, respectiv reabilitarea sistemului de iluminat public şi dotarea cu mobilier urban.

Următorul capitol din reabilitarea cartierelor va fi modernizarea aleei Pictor Nagy István. Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc organizează dezbatere publică pentru prezentarea proiectului în data de 24 septembrie, joi de la ora 17:00 în Casa de Cultură a Sindicatelor – Miercurea Ciuc. Cei interesaţi vor avea posibilitatea de a formula observaţii. La întâlnire va fi prezent şi reprezentantul firmei de proiectare.

 

16 septembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO