ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

RAPORT PRIVIND REABILITAREA STRĂZILOR


În afară de micile intervenţii de reparare a străzilor în acest an până în momentul de faţă s-au efectuat reabilitări majore în şase locaţii în Miercurea-Ciuc. Putem folosi un nou tronson asfaltat al drumului de ocolire, se asfaltează pe drumurile la marginea municipiului şi se pavează străzi şi trotuare în centrul urbei.

În pofida situaţiei pandemice multe investiţii au continuat sau au început în Miercurea-Ciuc. Ultimul strat de asfalt a fost turnat pe tronsonul drumului de ocolire paralel cu calea ferată, precum şi în sensul giratoriu situată la intersecţia cu strada Braşovului. Mai trebuie executat aplicarea marcajelor rutiere pe carosabil, efectuarea unor mici reparaţii şi instalarea indicatoarealor definitive.

Se apropie terminarea asfaltării şi pe sectorul superior al străzii Jigodin (sectorul între manejul şi intrarea Cartierului Natúr). Se lucrează cu fundaţia pe un sector de 100 metri, după care va urma asfaltarea: turnarea stratului de bază pe sectorul de 100 metri, apoi aşternerea stratului de uzură pe lungimea totală de 1305 metri. Urmează amenajarea trotuarului şi aplicarea marcajelor.

La fel, au demarat şi asfaltarea străzii Johannes Kájoni partea dinspre oraş. Primul strat de asfalt a fost turnat luni, 14 septembrie, şi urmează nivelarea capacelor de cămin, precum şi pavarea bordurii.

Reabilitarea străzii Pantei urmează să fie finalizată: strada cu o lungime de numai 121 metri a fost pavat cu pietre cubice şi este blocat de o barieră, care acceptă intrarea cu autovehicule numai pe riverani şi a maşinilor care deservesc societăţiile comerciale pe strada Petőfi Sándor, totodată se desfăşoară şi plantarea arborilor.

Asfaltarea a fost finalizată şi pe sectorul inferior a străzii Iancu de Hunedoara (porţiunea între sensul giratoriu din faţa parcului comercial Nest Ciuc şi cel de lângă biserica reformată). Urmează amenajarea trotuarului şi lucrările de aplicarea marcajelor rutiere pe carosabil. (În cadrul reabilitării Cartierului Spicului astăzi, 15 septembrie au demarat turnarea stratului de uzură pe strada învecinată: strada Culmei.)

A mai rămas marcarea locurilor de parcare şi pe strada adiacentă a aleei Narciselor, lângă terenul de sport, în locul garajelor demolate.

Totodată, Primăria a comandat amenajarea curţii interioare a străzii Cântar. Primul pas va fi construirea sistemului reţelei de apă pluvială.

 

15 septembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO