ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE ÎN VECINĂTATEA PAROHIEI „SZENT KERESZT”


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea-Ciuc a hotărât despre închiderea circulaţiei pe porţiunea de drum aflat între Parohia Romano-Catolică „Szent Kereszt” şi cele două biserici în fiecare sfârşit de săptămână: sâmbătă, ora 18:00–duminică, ora 20:00. Restricţiile de circulaţie vor fi în vigoare pe durata măsurilor de prevenire a combaterii a virusului COVID-19.

Protopopul-paroh Darvas-Kozma József a înaintat o adresă către Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, prin care solicită închiderea porţiunii de stradă situată între clădirea parohiei şi cele două biserici învecinate.

Din cauza restricţiilor  pandemice slujbele sunt ţinute în aer liber, pe o parte traficul este periculos pentru enoriaşi pe de altă parte zgomotul autovehiculelor deranjează slujba.

Protopopul s-a referit şi la Hotărârea nr. 106/2003 a Consiliului Local al Municipiului Miercurea-Ciuc, care aprobă închiderea circulaţiei în zilele de duminică şi sărbători religioase pe porţiunea de drum în cauză.

Comitetul a hotărât în cadrul şedinţei de astăzi, 7 septembrie 2020 despre acceptarea solicitării parohiei. Până la deblocarea restricţiilor pandemice, sectorul de stradă va fi închisă traficului rutier la sfârşit de săptămână în zilele de sâmbătă de la ora 18:00, până duminică, ora 20:00.  Circulaţia se va închide şi în zilele de lucru în timpul slujbelor cu ocazia sărbătorilor religioase.

 

7 septembrie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO