ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

S-A MODIFICAT BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a făcut un pas important pentru un început de an şcolar în condiţii sigure: cu ocazia şedinţei de astăzi, 28 august 2020 a dat undă verde pentru achiziţia aparatelor de ozonificare, dozatoare de dezinfectanţi, bănci şi alte mobiliere şcolare.

În cadrul şedinţei ordinare consilierii locali au modificat din nou Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului. Au avut două motive: după repartizarea TVA-ului, municipalitatea a primit 1,1 de milioane de lei – din sumele respective vor fi finanţate servicii sociale –, iar pe de altă parte a fost modificat capitolul cheltuieli în favoarea achiziţiilor care asigură o atmosferă mai sigură pentru instituţiile de învăţământ. Consiliul Local va asigura fonduri pentru instituţiile de învăţământ în vederea achiziţionării de bănci de o singură persoană şi alte mobiliere (paturi pentru grădiniţele cu program prelungit şi scaune) în valoare de circa 700 de mii de lei, respectiv aparate de ozonificare şi dozatoare de dezinfectanţi în valoare de peste 100 de mii de lei.

Au mai aprobat reabilitări de clădiri, respectiv despre mărirea valorii DALI-ului pasajului feroviar: suma estimată s-a ridicat de la 32,58 de milioane la 39,06 de milioane, datorită instalării sistemului de filtrare a apei pluviale, respectiv pentru asigurarea cheltuielilor de chirie pentru folosirea terenului învecinat cu CFR-ul, pentru depozitarea elementelor prefabricate din beton.

Au acceptat preluarea sensului giratoriu în faţa parcului comercial Nest şi au aprobat şi clasificarea drumului Piricske din drum de interes local în drum comunal, cu scopul unei reabilitări ulterioare.

 

28 august 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20





 



PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


 



 



GALERIE FOTO