ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

COMITETUL LOCAL A SOLICITAT AVIZ PENTRU RECOLTARE DE URŞI


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă are intenţia de a pune în practică recoltarea (împuşcarea) exemplarelor de urşi care vizitează municipiul în mod repetat. Cea mai detaliată temă a şedinţei de astăzi, 24 august 2020 a fost începerea anului şcolar.

Primarul Ráduly Róbert Kálmán în funcţia de preşedintele comitetului a ţinut o conferinţă de presă după şedinţa de astăzi. A detaliat planurile unităţilor de învăţământ legat de modalitatea începerii anului şcolar – planuri care reprezintă varianta cea mai nouă, dar nu neapărat şi definitivă a instituţiilor –, şi a mai adăugat, că în cazul aprobării proiectului de hotărăre de către consiliul local, Primăria va achiziţiona bănci şi paturi de o persoană, costul acestora se ridică la aproximativ 700 de mii de lei.

Primarul a declarat: legat de prezenţa urşilor pe teritoriul municipiului în ultimele zile, comitetul va solicita prin Primărie emiterea unui aviz de recoltare pentru ursul care a vizitat centrul oraşului în noaptea de duminică spre luni. Comitetul are intenţia de a asigura, ca colectarea urşilor să fie reglementată printr-o procedură standard.

Totodată, Ráduly a condamnat „modul egoist” în care guvernul şi preşedintele ţării tratează sprijinirea întreprinzătorilor aflate în dificultate în urma pandemiei. Parlamentul a decis asupra acordării unor facilităţi fiscale până la finele anului, iar guvernul şi Klaus Iohannis au zădărnicit voinţa unicului legiuitor, iar astfel autorităţile locale au şansa de a acorda facilităţile numai pentru 2 luni, conform unei ordonanţe de guvern emise în luna mai.

 

24 august 2020

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO