ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ÎN ACELAŞI TIMP CU ANUL ŞCOLAR ÎNCEPE ŞI ACTIVITATEA DIN CREŞĂ


Cât mai aproape de forma obişnuită va începe noul an şcolar. În paralel se deschide şi creşa – a hotărât Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, reevaluând o hotătâre anterioară.

Fără un an şcolar normal nu putem avea o viaţă normală – a relatat primarul municipiului, Ráduly Róbert Kálmán conferinţa de presă de astăzi, 17 august 2020, ţinut după şedinţa Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc. Fiind şi preşedintele comitetului, a făcut două declaraţii.

Una se referă la activitatea creşei subordonaţă consiliului local. Mai înainte comitetul a hotărât, ca creşa nu se va deschide până ce nu vor fi cinci zile consecutive fără a înregistra cazuri noi de COVID-19 în zonă. Conform hotărârii de astăzi, activitatea din creşă va începe paralel cu noul an şcolar, preconizat la data de 14 septembrie.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc va mai cumpăra 450 de dozatoare pentru dezinfectanţi şi 55 generatoare de ozon pentru unităţile de învăţământ, şi va asigura câte 5 litri de dezinfectanţi pentru fiecare dozator – şi pentru cele procurate mai înainte.

În urma şedinţei de miercurea trecută cu directorii ale instituţilor de învăţământ, primarul a declarat: şcolile din Miercurea Ciuc se pregătesc pentru începerea anului şcolar conform scenariului verde, însă sunt o mulţime de întrebări legate cu desfăşurarea orelor la instituţile de învăţământ care se află în reabilitare.

 

17 august 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO