ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

REDUCERI DE TAXE ŞI IMPOZITE, EFICIENTIZARE DE ENERGIE ŞI MODIFICARE BVC


Persoanelor juridice şi fizice au acordat o reducere de 50% privind impozitul pe clădiri, şi scutire privind taxa pe clădiri, pentru perioada stării de urgenţă, adică 2 luni. Consilierii locali în şedinţa de astăzi au mai hotărât despre eficientizarea energiei, şi despre modificarea bugetului.

Scopul iniţial a conducerii municipiului era o reducere de 50% în vederea impozitelor de clădiri pe o perioadă de 6 luni, în favoarea celor care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

Deoarece baza legală în prezent este OUG 69/2020, consiliul local a aprobat reducerea de 50% pentru impozitul pe clădiri şi scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri numai pentru perioada stării de urgenţă.

A fost necesar modificarea bugetului - cum ar fi prin regruparea cheltuielilor pentru instituţiile subordonate consiliului local, deoarece cheltuielile aferente personalului în somaj tehnic nu a fost asigurat de către AJOFM .

Consilierii au decis despre modificarea valorii investiţiilor, în vederea continuării reabilitării termice pentru cele 10 blocuri de locuit termoizolate parţial.

Consiliul a aprobat un studiu, DALI prin care municipiul va aplica la Asociaţia Fondului pentru Mediu. În cazul eligibilităţii cele 300 de mii de lei din bugetul local, se poate completă  1 milion de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public, prin urmare va fi posibil  înlocuirea corpurilor de iluminat în 36 de străzi, realizând o economie de energie de 85%.

 

31 iulie 2020

[înapoi]

Ofertă de programe

IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20
SEP FILMTETTFESZT – ÎN LINIŞTE
20
SEP FILMTETTFESZT – PĂLĂRIETARE ŞI NASDECARTOF
19

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO