ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

CULTURĂ, SPORT, CIRCULAŢIE


Viaţa culturală şi sportiva va reîncepe în mod treptat. Cei care deţin certificat pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, că au fost afectaţi de situaţia pandemică vor beneficia de o reducere la impozitul şi taxa pe clădirile nerezidenţiale; iar totodată sunt prevăzute şi nişte măsuri de reorganizare a circulaţiei pe strada Braşovului – aceste au fost temele principale a conferinţei de presă a primarului Ráduly Róbert Kálmán, după şedinţa din data de 29 iunie a.c. a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc.

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc reia organizarea şi finanţarea evenimentelor culturale şi sportive – a subliniat primarul, menţionând, că „sezonul” începe sâmbătă cu evenimentul cultural-religios Ziua Celor O Mie de Fete Secuience – Ezer Székely Leány Napja.

Totodată Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc va aproba prin hotărâre reducerea impozitului pe clădiri aferent anului 2020 cu o cotă de 50% pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosinţă pentru desfăşurarea unor activităţi economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirului SARS-CoV-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

Ráduly a mai menţionat, că începând de săptămâna trecută lungimea totală a variantei de ocolire se află pe exteriorul municipiului, şi sunt în faza de pregătire încă două măsuri de îmbunătăţire a circulaţiei. Una prevede strada Uzina Electrică, care va deveni arteră rutieră cu sens unic, din direcţia străzii Braşovului spre pasajul feroviar, iar alta este amplasarea a trei noi sensuri giratorii pe lungimea străzii Braşovului: la intersecţia cu strada Ghioceilor, Zöld Péter şi Patinoarului.

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO