ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

DEZINFECTANŢI PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR ŞI A CADRELOR DIDACTICE


Instituţiilor de învăţământ a municipiului li se vor fi asigura dozatoare şi dezinfectanţi pentru creşterea siguranţei elevilor şi a profesorilor în perioada 2 iunie–12 iunie 2020 – a hotărât astăzi, 30 aprilie Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc. A hotărât şi despre iniţierea unei analize în tema testării în masă în Miercurea Ciuc.

În şedinţa de astăzi a comitetului – urmată ca de obicei de conferinţa de presă on-line a primarului Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele comitetului – s-au aprobat două proiecte de hotărâri.

Una este dotarea şcolilor cu aproximativ 180 de dozatoare şi câte 5 litri de dezinfectant pentru fiecare dozator. Dozatoarele vor fi montate în sălile de clasă şi în sala profesorală, pentru siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice. Mai mult, şcolile vor fi sprijinite şi cu dezinfectanţi destinaţi pentru dezinfectarea culoarelor.

O altă hotărâre se bazează pe iniţiativa doamnei consilier local, medic de familie, dr. Soós Szabó Klára: printr-o adresă, comitetul solicită Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Harghita să analizeze posibilitatea şi justificarea unei testări în masă pentru coronavirus în Miercurea Ciuc.

De asemenea, primarul a prezentat membrilor comisiei situaţia investiţiilor şi a tras concluzia că în momentul de faţă municipiul are investiţii contractate în valoare totală de peste 70 de milioane de lei, ceea ce dovedeşte că dezvoltarea urbei nu s-a oprit.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO