ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ACHITAREA CU REDUCERE: TERMEN PRELUNGIT


Guvernul a prelungit prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 primul termen de plată a impozitelor pe proprietate. Termenul pentru achitarea cu bonificaţie a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport, se prelungeşte până la 30 iunie 2020, la fel şi termenul de plată pentru semestrul I,  a taxelor şi a impozitelor. Această reglementare vine şi în ajutorul persoanelor care plătesc impozitele/taxele în mod regulat la casieriile instituţiei, şi în momentul de faţă nu o pot face.

 

Primul termen de plată pentru impozitele locale este 31 martie. Tot până la această dată se acordă persoanelor fizice care achită impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport pe întreg anul 2020 bonificaţia de 10% pentru plata cu anticipaţie. Bonificaţia se acordă numai celor care achită impozitele integral pentru tot anul.

Acest termen de 31 martie – datorită răspândiiri coronavirusului – se prelungeşte până la 30 iunie. Menţionăm că articolul nr. VII din OUG nr. 29/2020, prevede că şi celelate taxe şi impozite locale neachitate, altele decât cele  menţionate mai sus, pot fi achitate ulterior fără calcularea de majorări de întârziere.

Totodată Vă atragem atenţia asupra posibilităţilor de efectuare a plăţii on-line şi consultare situaţie fiscală prin Sistemul naţional electronic de plată on-line cu cardul bancar,  www.ghiseul.ro şi a plăţii prin virament bancar.

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO