ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

PRIMĂRIA FACE TOTUL PENTRU ANGAJAţII DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE


Nu se introduc noi restricţii în Miercurea Ciuc, dar angajaţii sistemului de sănătate şi persoanele vârstnice vor fi gestionaţi cu o atenţie deosebită. Persoanele fără adăpost sunt şi ei în siguranţă.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a avut astăzi, 26 martie o nouă şedinţă. Nu s-au luat decizii asupra unor noi restricţii. Primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele comitetului într-o conferinţă de presă on-line a relatat despre evoluţia pozitivă a măsurilor luate anterior.

A declarat, că în urma consultării cu asociaţiile de proprietari, cu reprezentanţii cultelor religioase şi cu composesoratele din raza municipiului au fost identificate 129 de persoane vârstnice, care au nevoie de ajutor în procurarea alimentelor şi a medicamentelor. Cel mai eficient, Primăria poate să ofere ajutor prin programul „Pentru vârstnicii noştri” (tel.: 0735 209455; e-mail: social@szereda.ro).

Primăria gestionează ca prioritate situaţia angajaţiilor din sistemul de sănătate. Este pregătit să asigură un sprijin financiar de 50% pentru achiziţionarea unor echipamente şi materiale de consum pentru spitalul de urgenţă, şi este pregătit şi pentru asigurarea navetei personalului sanitar din zonă cu mijloacele de transport în comun. În caz de necesitate, a fost oferit spitalului posibilitatea folosirii Arenei „Erőss Zsolt” ca un punct interimar de ambulanţă.

Totodată, au fost registrate şi persoanele fără adăpost, şi acum sunt plasate în siguranţă.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO