ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

CONCURS DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEŞEURILOR


Cu scopul de a reduce cantitatea deşeurilor şi a educării în spiritul conservării/protejării naturii, firma de salubrizare Eco-Csík S.R.L. – în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea Ciuc – a anunţat un concurs inter-şcolar de colectare selectivă a deşeurilor. Concursul a fost organizat pentru prima dată în anul trecut, elevii colectând aproape 15 tone de deşeuri reciclabile. În acest an, la acţiune au aderat şi grădiniţe.

Şcolile, liceele, grădiniţele aflate pe aria de deservire a firmei au primit deja invitaţia şi formularul de înscriere, şi au posibilitatea de înscriere până la 27 februarie. Concursul începe în data de 2 martie şi durează aproape trei luni, până la 29 mai. Elevii şi preşcolarii pot preda deşeuri din material plastic, hârtie/carton, metal şi sticlă. Deşeurile vor fi adunate în saci sau recipienţi asigurate de către firma Eco-Csík, iar câştigătorii vor fi stabiliţi după cantitatea colectată în proporţie cu numărul elevilor/preşcolarilor din insituţii.

Cele mai harnice şcoli, licee sau grădiniţe vor fi premiate cu recipiente mari, exterioare de colectare a deşeurilor, iar toate instituţiile participante vor primi pubele sau coşuri de gunoi pentru folosinţă interioară.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO