ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

Starea drumurilor şi a străzilor: îmbunătăţire continuă


Una dintre preocupările constante ale Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc este îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie prin reabilitări şi reparaţii, respectiv prin asfaltări realizate din investiţii.

În privinţa îmbunătăţirii stării străzilor, Primăria are două variante: executarea reparaţiilor, şi a investiţiilor (acţiuni ample, care conţin reabilitarea reţelelor de conducte subterane, a carosabilului, a iluminatului public, a trotuarelor etc.).

Din fonduri de reparaţii, s-a intervenit în majoritatea străzilor acoperite cu pietriş: pe strada Szécseny şi unele străzi adiacente, străzile Jigodin-Băi, Jigodin II, Tanorok, Mikó, Sarkadi Elek, Iancu de Hunedoara, Kós Károly, Şumuleu-Mic, Agyagfalva, Fodorkert, Ferencesek, Kájoni János, Csiba, Zenit, Aratás, Mogyorós, Olt şi Vultur. De asemenea s-a pietruit locul garajelor demolate şi parcările în cartierele încă nereabilitate.

Tot din fonduri de reparaţii a fost realizată asfaltarea pe strada Müller László, aleile Narciselor şi Pictor Nagy István, respectiv pe strada Salcâm – în primele două locaţii au fost amenajate şi locuri de parcare. Lucrări de plombare au fost realizate în mod curent în diverse zone ale municipiului.

Pe lângă lucrările antemenţionate, din fonduri de investiţii s-a realizat tronsonul drumului de ocolire sud-nord cu un sens giratoriu, a fost terminată asfaltarea pe aleea Ciocârliei şi au fost efectuate asfaltări pe strada Culmei. Din fondurile beneficiarului parcului retail Nest a fost reabilitată parţial şi strada Iancu de Hunedoara (lucrări incluzând şi amenajarea unui sens giratoriu).

Primăria municipiului cere locuitorilor ca prin programul Sesizarea primăriei (disponibilă pe site-ul www.szereda.ro şi pe aplicaţia-smatphone SzeredApp) să comunice (menţionând locaţia precisă), dacă se constată apariţia gropilor pe carosabilul străzilor.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO