ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ACHIZIŢIONAREA UNUI TEREN PENTRU AMENAJAREA ZONEI DE RECREERE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc, în şedinţa extraordinară din data de 13 decembrie 2019, a aprobat achiziţionarea unui teren de 12.430 mp în zona cartierului Tudor, cu scopul de a amenaja o zonă verde de recreere.

Cartierul Tudor nu dispune de un spaţiu verde mai întins. Din acest motiv Consiliul Local a anunţat intenţia de cumpărare a unui teren intravilan în zonă. Dintre cele două oferte primite au ales parcela de 12.430 mp, aflată în vecinătatea aleei Şuta. Preţul stabilit este de 885.300 lei. În această locaţie, în anii următori vor fi amenajate terenuri de sport, terenuri de joacă, spaţii verzi, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii locatarilor din zonă.

În cadrul şedinţei au mai fost modificate cinci hotărâri, având în vedere faptul, că aprobarea acestora era urgentă în ceea ce priveşte decontarea transferurilor pentru obiective de investiţii finanţate prin PNDL. Proiectele vizate sunt: reablitarea străzii Jigodin – etapa II, amenajarea locurilor de parcare din cartierul Spicului, realizarea drumului de ocolire – tronsonul sud-nord, construirea sălii de sport a Liceului de Artă „Nagy István”, respectiv a Şcolii Generale „Petőfi Sándor”. Valoarea finanţării acestor proiecte din PNDL depăşeşte 31 de milioane de lei, iar valoarea totală a proiectelor este de 60,3 milioane de lei. Diferenţa este asigurată din bugetul local.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO