ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

Defibrilator şi rezervor de oxigen pentru centrul de permanenţă


Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc a achiziţionat un defibrilator şi un rezervor de oxigen pentru dotarea centrului de permanenţă al medicilor de familie.

Cele două instrumente medicale reprezintă un pas important pentru asigurarea unui nivel mai înalt al dotării tehnico-medicale. Defibrilatorul a costat 8870 de lei, iar rezervorul de oxigen 1900 lei.

Dr. Ölvedi József, coordonatorul centrului, speră că instrumentele achiziţionate vor fi utilizate cât mai rar. Oricum – a subliniat el –, rolul centrului de permanenţă este de a lua, cât de cât presiunea de pe Unitatea de primire urgenţe a Spitalului judeţean. Centrul de permanenţă primeşte de obicei pacienţii cu probleme medicale mai mici. Aparatele noi pot fi folosite în caz de stop cardiac, respectiv criză de astm. În mod normal, cazurile mai grave necesită spitalizare, dar centrul trebuie să fie pregătit pentru o gamă mai largă de evenimente medicale.

Centrul de permanenţă funcţionează în timpul nopţii între orele 20.00–8.00, la sfârşit de săptămână (vineri de la ora 18.00 până la luni, ora 8.00), şi în timpul zilelor libere.

Anul trecut centrul a oferit îngrijiri medicale pentru mai mult de 2300 de pacienţi.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO