ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SĂRBĂTOAREA MIERII

Festivalul Mierii şi Târgul produselor tradiţionale


Beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România – filiala judeţului Harghita, împreună cu Ordinul Cavalerilor Mierii au organizat cea de a 8-a ediţie a Festivalului Mierii şi Târgul produselor tradiţionale în Miercurea Ciuc. În cadrul evenimentului în Piaţa Cetăţii a fost plantată şi o tufă de levănţică.

Festivalului Mierii a fost organizat în cadrul Zilelor Ţinutului Secuiesc, ediţia a X-a, în perioada de 11-12 octombrie. Pe parcursul celor două zile, au avut loc programe culinare şi culturale, precum şi o miniconferinţă profesională.

În a doua zi, după primirea rangului de cavaler de unii membrii ai Ordinului şi sfinţirea mierii, primarul Ráduly Róbert Kálmán i-a salutat pe cavaleri pe Piaţa Cetăţii, şi şi-a exprimat mulţumirea faţă de iniţiatorii festivalului: ei sunt excelenţi nu numai în privinţa muncii lor, ci şi în privinţa serbării, din acest motiv Festivalul Mierii a devenit o tradiţie.

Regina Mierii, doamna Szemerits Eszter a plantat o tufă de levănţică, simbolizând respectul faţă de albine şi de producătorii de miere.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO