ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

VICTORIE PENTRU TEAM NOVAK


Stranierul noul venit al echipei continentale Team Novak, ucraineanul Yehor Dementyev a castigat prima etapa al Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc, editia a 12-a. Etapa Castelelor a pornit de la Sfantu Gheorghe, iar imediat dupa start au avut loc mai multe atacuri. Unul dintre acestea a si reusit, mai mult, unul dintre figari a ajuns acasa, castigand etapa.

Patru cuclist – Yehor Dementyev (Team Novak), Pályi Csaba (Epronex), Peter Cervini (UVT-Devron) si Oscar van Wijk (Destil) au aflat in marea majoritatea etapei in fruntea cursei, avansul lor crescand pana la un moment dat la patru minute.

Sprintul de la Covasna a fost castigat de Dementyev in fata lui Cevini si Pályi előtt, in orasul de statiune avansul fugarilor a fost numai o jumatate de minut, insa la sprintul de la Targu Secuiesc au marit distanta la un minut jumatate. Al doilea sprint a fost castigat de Pályi in fata lui van Wijk si Demntyev. La Malnas Cervini a ramas din urma si a fost prins de pluton foarte repede, iar pana la singura catarare al zilei avansul fugarilor a ajuns la 3:35 minute. Catararea de la Hatod a fost luat de Pályi, ungurul fiind urmat de Dementyev si van Wijk előtt. Dupa coborare fugarii au avut un avans de 4 minute, insa la plutonul a marit viteza si pana la Valcele acest avans a fost aproape anihilat. In pluton a avut loc un alt atac: 13 ciclist s-au rupt din pluton si au inceput sa urmareasca evadatii. van Wijk si Pályi au fost ajuns din urma, insa Dementyev a reusit o accelerare, fiind urmat de coechipierul Andrii Brataschuk, care a fost un aparator pentru celalalt membru al echipei Team Novák.

In cele din urma Yehor Dementyev a ajuns acasa din evadare castigand prima etapa, denumit si Etapa Castelelor al Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc. Dementyev a fost urmat de coechipierul lui de la Team Novák, Andrii Brataschuk si de italianul Nicolas Marini (MSTina Focus).

Rezultatele oficiale gasiti pe pagina de facebook al concursului (https://www.facebook.com/CyclingTourOfSzeklerland/).

[înapoi]

Ofertă de programe

IUN  
08
MAI  
27
MAR  
13
FEB  
28
OCT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - Spectacol festiv
01

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO